Шамари и ритници на пътя взривиха Facebook

0
Според инструктор трябва да се вкарат психологически тестове при изпита за взимането на шофьорска книжка
Според инструктор трябва да се вкарат психологически тестове при изпита за взимането на шофьорска книжка Видео: Нова телевизия

През изминалата седмица два случая на улична агресия взривиха Facebook.

Според пострадалите нападателите не били предизвикани с нищо. Това, което обединява и двете истории, е, че потърпевшите търсят справедливост и постигат известен резултат именно чрез социалната мрежа. Първият инцидент се случва в „Младост”, а вторият - в „Люлин”., информира Нова телевизия.

Преди седмица, докато върви по улица "Св. Киприян" в „Младост” Ани Иванова е блъсната от маневриращ автомобил. Според потърпевшата, след като прави забележка, жената водач на автомобила спира и заедно с мъжа, който се вози до нея, я нападат с ритници.

Според пострадалата ритниците и нецензурните думи, които се изсипват върху нея, са провокирани единствено от направената забележка. След като агресията свършва, жената успява да заснеме нападателите и автомобила им.

За нейно най-голямо учудване, двойката е придружена от две малки деца, които стават свидетели на целия инцидент. Жената подава сигнал за случилото и на телефон 112. 

Ден след уличната агресия в „Младост”, жертва на побой става и Раян Мерджанов - този път в столичния квартал „Люлин”. Докато пътуват с автомобила си, нищо неподозиращият младеж и приятелката му са изблъскани от пътя от друг автомобил. Навлизат в насрещното движение и само чудо ги спасява от челен удар в друг автомобил. 

След като преминава на червено на кръстовище, шофьорът е принуден да спре. Вместо да даде обяснение обаче, той заедно с придружителят си започва да бие Раян и да заплашва приятелката му. Според пострадалия, докато единият от нападателите го държал, другият го удрял.

Твърди, че и двамата били във видимо нетрезво състояние, което му дало време да набере телефон 112 и да ги заснеме с телефона си. От СДВР потвърждават за сигнала. На място изпратили служители на Пътна полиция и на 7 районно управление. След подадената жалба предстои да бъде установена и самоличността на агресивния шофьор

В "Събуди се" потърпевшият Раян Мерджанов коментира, че по никакъв начин не е провокирал да бъде бит. Твърди, че не е обиждал никого. По думите му нападателите му са употребявали алкохол.

"Вероятно няма да се случи нищо, защото няма свидетели по случая. Може да се окаже, че това е измислена история. Това е често срещано явление напоследък и всеки един от нас носи заключена агресия. Лошото е, че у българина тя се отключва, когато седне в автомобила”, заяви от своя страна Йонко Иванов от Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка.

Според него трябва да се вкарат психологически тестове при изпита за взимането на шофьорска книжка.

"Има един много характерен механизъм, който най-вероятно се е случил и в тази ситуация. Обикновено човек, като седне зад волана, колата става неговото лично пространство и много често, когато няма правила и санкции, човек често става толерантен към себе си и нетолерантен към другите, бранейки това лично пространство. Колата става един вид боксова ръкавица”, коментира психологът Александра Петрова. 

По думите й заради това непрекъснато бързане ставаме „тежки консуматори на адреналин”.  

"Не усещаме ритъма, в който се движим – често бързайки за някъде, мултиплицираме чрез колата това наше вътрешно бързане и напрегнатост. Цялото напрежение реално отива във волана, а всеки, който ни пречи, става повод да изкараме това напрежение”, обясни психологът.

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари