Сгащиха русенец с 8800 цигари "собствено производство"

0

Служители на отдел „Митническо разузнаване и разследване" при Митница Русе задържаха при роуд стоп проверка 8800 къса ръчно пълнени цигари в кутии от цигарени заготовки с филтър.

Част от домашно произведените цигари са открити в лек автомобил „Пежо 307", управлявано от мъж от Русе. При проверка на колата митническите инспектори открили на задната седалка две хартиени чанти, пълни с общо 25 картонени кутии с надписи „Mascotte", „X-Long Filter" и „200 Filter Tubes". Всяка от кутиите съдържа около 200 къса готови цигари, произведени в домашни условия като са използвани цигарени заготовки с филтър, които свободно се продават в търговската мрежа.

Впоследствие с прокурорско разпореждане е извършено претърсване и изземване в дома на шофьора на лекия автомобил. Там, в коридора на жилището, са открити още две чанти, приготвени за изнасяне. Те съдържали общо 19 кутии от същия тип, всяка пълна с по 200 къса готови напълнени цигари.

Общото количество цигари се равнява на 440 обикновени кутии с по 20 броя цигари във всяка. Всички тютюневи изделия са без български акцизен бандерол.  По случая е образувано досъдебно производство по описа на Митница Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари