Сгащиха непълнолетно момче да превозва с камион незаконна дървесина

0
Когато камионът "Щаер" бил спрян за проверка от автопатрул, униформените с изненада видели на шофьорското място голобрадо момче
Когато камионът "Щаер" бил спрян за проверка от автопатрул, униформените с изненада видели на шофьорското място голобрадо момче

16-годишен тинейджър е задържан край велинградското село Пашово зад волана на камион, натоварен с 13 куб. метра незаконно добита иглолистна дървесина.

Арестът е извършен в рамките на операция в цялата пазарджишка област за опазването на обществения ред, противодействие на битовата престъпност и нелегалната търговия с акцизни стоки, пише 24 часа.

Когато камионът "Щаер" бил спрян за проверка от автопатрула, униформените с изненада видели на шофьорското място голобрадото момче. Непълнолетният Ибрахим, който е от якорудското село Конарско, нямал никакви документи за произхода на дървесината, която превозвал, а дървесните стволове били без контролна горска марка. Установено е, че камионът е собственост на частна фирма, а тепърва ще се установява кой го е поверил на непълнолетния тинейджър и откъде са добити крадените дърва.

Безспорно е обаче, че задържаното момче перфектно се е справяло с управлението на тежкия камион по горските и планински пътища в района. Това говори, че е бил обучен и многократно е шофирал. Предполага се, именно заради възрастта му непълнолетният е бил използван за превозването на крадената дървесина, за да бъдат прикрити истинските бракониери.

Ибрахим е задържан в ареста на полицейското управление във Велинград и с него работи инспектор от детската педагогическа стая. Междувременно в рамките на операцията са били установени други 12 малолетни и непълнолетни деца, които са били без придружител в питейни заведения и клубове в региона. Те са предадени на родителите им, на които ще бъдат съставени актове по Закона за закрила на детето.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари