Сезон 2022: България ще се цели към високоплатежни туристи

1
Усилията ще бъдат насочени най-вече към немския пазар
Усилията ще бъдат насочени най-вече към немския пазар Снимка: bTV

"Парите за туризъм тази година ще бъдат повече от миналата. Само за реклама ще бъдат заделени 18 млн. лева, докато през 2020 г. парите за реклама са били 12 млн. Като цяло бюджетът за туризма тази година е повишен с 10%."

Това заяви в сутрешния блок на bTV депутатът от Продължаваме промяната и председател на парламентарната комисия по туризъм Илин Димитров.

Той подчерта, че не е важно толкова количеството на парите, колкото по какъв начин се изразходват.

България ще даде повече пари тази година, за да привлече повече туристи. Защото България не е бедна държава, а безобразно крадена. Освен това не е важно колко туристи са дошли, а колко пари ще остават в България. Затова тук е големият въпрос кой ни е сегментът и къде да целим, обясни Димитров.

Той коментира, че в последните години се наложиха туристите от Румъния, която забогатя значително, но усилията ни ще бъдат насочени най-вече към немския пазар.

Отсега-нататък ще се целим към високоплатежни туристи, категоричен бе Илин Димитров.

По отношение на руските туристи депутатът посочи, че те намаляват прогресивно във времето.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    4
    до 3
    Хората с пари отиват на хубави, чисти, спокойни и ПО-ЕВТИНИ курорти.:)
  • 3
    3
    Пепо
    В тази мизерия, освен румънски, руски и украински селяни, друг няма да дойде. И подчертавам, ще дойдат селяците, хората с пари от горните националности знаят къде да почиват.
  • 4
    2
    русенец
    Да ви имам сладкото чувство за хумор.:) Имам чувството, че никога не сте излизали от България, та затова разправяте разни хуморески.:)
  • 4
    1
    darkaveng
    Особено немските туристи!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари