Северна Македония уволни специалния си пратеник за България

0
Владо Бучковски беше назначен като специален пратеник в края на 2020 г.
Владо Бучковски беше назначен като специален пратеник в края на 2020 г. Снимка: БГНЕС / архив

Засега не се съобщават причините за рокадата, но тя стана факт ден след категоричната позиция на българския КСНС по темата "Република Северна Македония"

Правителството на Република Северна Македония освободи Владо Бучковски от длъжността специален представител на страната в преговорите с България за решаване на спора между двете държави, потвърдиха за МКД от правителствената пресслужба.

Освобождаването на Бучковски е минало на заседанието под точката "кадрови решения". Засега не се съобщават причините за освобождаването му, но тя стана факт ден след категоричната позиция на българския КСНС по темата "Република Северна Македония".

"Към края на миналата година на Бучковски бе предложен мандат като посредник в разговорите с България за решаване на спора и вдигане на българското вето за страната, поради което Република Северна Македония не получи дата за преговори с ЕС", отбелязва МКД. "Бучковски много пъти посети България и имаше срещи с президента и премиера на тази държава, както и с министри и други влиятелни обществени личности и бе гост на телевизионни канали, където даваше свои мнения и предложения как да бъде решен спорът между двете държави", посочва МКД.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари