Северна Корея изстреля неидентифицирана балистична ракета

0
Това се случва след като САЩ и Южна Корея предупредиха, че всяка ядрена атака ще доведе до края на режима на Пхенян
Това се случва след като САЩ и Южна Корея предупредиха, че всяка ядрена атака ще доведе до края на режима на Пхенян Снимка: Korean Central News Agency/Korea News Service via AP

Това се случва след като САЩ и Южна Корея предупредиха, че всяка ядрена атака ще доведе до края на режима на Пхенян

Северна Корея е изстреляла най-малко една балистична ракета в неделя, каза армията на Сеул, след като САЩ и Южна Корея предупредиха, че всяка ядрена атака ще доведе до края на режима на Пхенян.

Северна Корея изстрелва неидентифицирана балистична ракета към Източно море“, каза Обединеният комитет на началник-щабовете на Сеул, имайки предвид географския обект, известен като Японско море. Тестът идва след като Сеул и Вашингтон предупредиха Пхенян, че всяка ядрена атака срещу САЩ и Южна Корея ще доведе до края на севернокорейския режим, информира БГНЕС.

Двата съюзника проведоха второто си заседание на Консултативната ядрена група във Вашингтон в петък, където обсъдиха ядреното възпиране в случай на конфликт със Севера. Изстрелването идва и когато Пхенян отбелязва годишнината от смъртта на бащата на сегашния лидера Ким Чен Ир, който почина на 17 декември 2011 г.

Миналата година Северна Корея се обяви за "необратима" ядрена сила и многократно е заявявала, че никога няма да се откаже от ядрената си програма, която режимът смята като решаваща за своето оцеляване. А миналия месец Пхенян успешно изведе военен шпионски сателит в орбита. Оттогава той твърди, че „окото му“ в небето вече предоставя изображения на големи американски и южнокорейски военни обекти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари