Северна Корея: Тествахме нова хиперзвукова ракета на твърдо гориво

1
Изстрелването е било от района на столицата на КНДР Пхенян
Изстрелването е било от района на столицата на КНДР Пхенян Снимка: EPA / БГНЕС

Изстрелването на ракетата е било от района на столицата на КНДР Пхенян

Северна Корея обяви официално, че е тествала вчера нова хиперзвукова ракета на твърдо гориво със среден обсег, предаде Ройтерс, като се позова на съобщение на държавната агенция КЦТА от днес.

Ройтерс посочва, че това изпитание е било заклеймено от САЩ, Южна Корея и Япония.

Изстрелването е имало за цел да тества надеждността на нови многостепенни двигатели с твърдо гориво с висока тяга и хиперзвукова управляема бойна глава със среден обсег, отбелязва КЦТА, като допълва, че изпитанието не е представлявало заплаха за съседните страни, предава БТА.

От южнокорейската армия заявиха, че вчерашното изстрелване е било от района на столицата на КНДР Пхенян в 14:55 ч. местно време (7:55 бълг. вр.) и че ракетата е прелетяла около 1000 километра от източното крайбрежие на Северна Корея навътре в морето.

Ройтерс припомня, че от Пхенян са обявявали тестове на своите нови двигатели на твърдо гориво за балистични ракети със среден обсег на 11 и 14 ноември миналата година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари