Пхенян отрече за провеждането на ракетни тестове

1
Изстреляното "нещо" миналата седмица не било балистична ракета, а компонент на „разузнавателен спътник“
Изстреляното "нещо" миналата седмица не било балистична ракета, а компонент на „разузнавателен спътник“ Снимка: Туитър, архив

Северна Корея е провела още един тест за разработването на разузнавателен спътник.

Това съобщиха властите в страната в неделя сутрин, предава БГНЕС. Тестът е извършен в събота, съобщи държавната информационна агенция KCNA. Тестът идва само дни преди президентските избори в Южна Корея.

Военните на Южна Корея вече заявиха, че смятат, че този последен тест всъщност е изстрелване на друга балистична ракета от страна на Севера. За първи път Пхенян прави толкова изстрелвания за толкова кратко време тази година.

Националната администрация за аерокосмическо развитие на КНДР и Академията за отбранителни науки проведоха още един важен тест в събота в рамките на плана за разработване на разузнавателен спътник, каза KCNA.

От хиперзвукови балистични ракети до балистични ракети със среден обсег, Пхенян изпробва поредица от оръжия през януари и миналата седмица изстреля нещо, за което твърди, че е компонент на „разузнавателен спътник“ – въпреки че Сеул го описа като друга балистична ракета.

Въпреки наложените международни санкции заради ядрените си оръжия, Пхенян игнорира предложенията на САЩ за преговори, след като разговорите на високо ниво между лидера Ким Чен Ун и тогавашния президент на САЩ Доналд Тръмп се провалиха през 2019 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари