Пхенян: Близо 800 000 хиляди доброволци пожелаха да се бият срещу САЩ

4
КНДР направи това съобщение, след като в четвъртък изстреля междуконтинентална балистична ракета
КНДР направи това съобщение, след като в четвъртък изстреля междуконтинентална балистична ракета Снимка: ЕПА/БГНЕС

КНДР направи това съобщение, след като в четвъртък изстреля междуконтинентална балистична ракета в отговор на продължаващите съвместни военни учения на САЩ и Република Корея

Северна Корея твърди, че около 800 000 нейни граждани доброволно са се присъединили към армията или ще се запишат отново в редовете ѝ, за да се бият срещу САЩ, съобщи днес севернокорейското официално издание на управляващата Корейска трудова партия, предаде Ройтерс, цитирана от БТА

Само вчера, около 800 000 студенти и работници на територията на цялата страна са изразили желание да се запишат или да се присъединят отново към въоръжените сили, за да се противопоставят на САЩ, съобщи в. „Родон синмун“.

КНДР направи това съобщение, след като в четвъртък изстреля междуконтинентална балистична ракета в отговор на продължаващите съвместни военни учения на САЩ и Република Корея.

Пхенян изстреля ракетата в морето между Корейския полуостров и Япония, часове преди южнокорейският президент да замине за Токио за среща на високо равнище, посветена на пътища за противодействие на разполагащата с ядрено оръжие Северна Корея.

Съвместните учения на САЩ и Южна Корея „Щит на свободата 23“ започнаха в понеделник и ще продължат 11 дни. Те са в голям мащаб, какъвто не е разгръщан от 2017 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -4
    2
    хех
    А нашите русофилистици кога ще отидат, че тука не ни трябват особено.
  • -4
    1
    LOL
    Много ясно! Тогава има шанс да оцелеят като просто се предадат на противника, както направи голяма част от руската армия.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари