Северна Корея потвърди изпробването на междуконтинентална балистична ракета

2
Ракетата падна в икономическата зона на Япония
Ракетата падна в икономическата зона на Япония Видео: NOVA

Това е първият тест от началото на годината

Северна Корея потвърди, че е изпробвала междуконтинентална балистична ракета, предава NOVA. Този вид ракети могат да носят ядрени бойни глави. Северна Корея твърди, че са способни да поразят всяка точка от територията на съединените щати. тестването на такива оръжия от Пхенян е забранено от резолюция на съвета за сигурност на ООН.

Това е първи тест от началото на годината. Вероятно той е свързан с предстоящите учения на Южна Корея и Съединените щати. В сряда ще има нов вид такива учения във Вашингтон и база за ядрени подводници в щата Джорджия. Вашингтон и Сеул ги организираха специално за изготвянето на план за действие при употреба на ядрено оръжие.

"Северна Корея отново изстреля балистична ракета. Тя падна в икономическата зона на Япония. Това е поредната провокация, както и нарушение на няколко резолюции на Съвета за сигурност. Призоваваме освен за осъждане на действията им, ефективно да бъдат прилагани гласуваните санкции“, заяви държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън.

"Северна Корея ще понесе още санкции от международната общност. От тези провокации няма да спечелят нищо", каза министърът на външните работи на Южна Корея Парк Джин.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари