Северна Корея тества изстрелване на балистична ракета от подводница

0
Северна Корея направи подобен тест през април.  Тогава той беше определен от лидера на страната Ким Чен-ун "откровен успех"
Северна Корея направи подобен тест през април. Тогава той беше определен от лидера на страната Ким Чен-ун "откровен успех"

Северна Корея е извършила тест на изстрелване от подводница балистична ракета, обяви министерството на отбраната в Сеул.

Според южнокорейските военни обаче тестът се е провалил на ранните етапи от полета на ракетата. Междувременно японският премиер Шиндзо Абе нарече опита на Пхенян  "директно предизвикателство към резолюциите на Съвета за сигурност на ООН", предаде БНР.

Северът направи подобен тест през април.  Тогава той беше определен от лидера на страната Ким Чен-ун "откровен успех".

Сегашното изстрелване  дойде ден след като Южна Корея и Съединените щати обявиха решението си да разположат система за противоракетна отбрана на Корейския полуостров.

В сряда пък Вашингтон щати постави за първи път Ким Чен-ун и в своя черен списък, като зави, че той е отговорен за множество нарушения на човешките права. Пхенян отвърна като каза, че ще прекъсне всички дипломатически канали с американската страна, ако санкциите не бъдат отменени и обеща да отговори възможно най-твърдо на "обявяването на война".  

Източник: БНР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари