Изстреляна от КНДР балистична ракета падна в изключителната икономическа зона на Япония

2
Властите в Южна Корея свикаха спешно заседание на Съвета за национална сигурност за обсъждане на ответни действия
Властите в Южна Корея свикаха спешно заседание на Съвета за национална сигурност за обсъждане на ответни действия Снимка: АР/БТА

Властите в Южна Корея свикаха спешно заседание на Съвета за национална сигурност за обсъждане на ответни действия

Изстреляна днес от КНДР балистична ракета е паднала в изключителната икономическа зона на Япония, западно от остров Хокайдо, съобщи японският министър-председател Фумио Кишида, който е на форум в Банкок, предадоха световните агенции.

Японското правителство съобщи, че ракетата е прелетяла около 1000 километра.

Северна Корея изстреля балистична ракета. Предполага се, че е паднала в рамките на изключителната икономическа зона на нашата страна, западно от Хокайдо“, каза Кишида по японска телевизия, предаде БТА.

Южнокорейските военни уточниха, че изстрелването е било осъществено в източна посока и по предварителни данни ракетата е била междуконтинентална.

Комитетът на началник щабовете на въоръжените сили на Република Корея обяви, че около 10:15 ч. местно време (03:15 ч. бълг.) е била изстреляна балистична ракета с голям обсег от района Сунан в Пхенян.

Властите в Южна Корея свикаха спешно заседание на Съвета за национална сигурност за обсъждане на ответни действия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари