Севдалин Желев: Предложението за по-висока цена на топлоенергията не идва от дружеството

0
Изпълнителният директор на "Топлофикация Русе" обясни от къде идва исканото увеличение от 33%
Изпълнителният директор на "Топлофикация Русе" обясни от къде идва исканото увеличение от 33% Видео: Кис 13

Изпълнителният директор на "Топлофикация Русе" обясни от къде идва исканото увеличение от 33%

Излязоха новите предложения за цените на топлинната енергия, които ще влязат в сила на 1 юли.

Най-голямо може да бъде поскъпването във Велико Търново – 178%. След като ги анализират, от КЕВР ще разгледат новите цени на открити заседания и обществени обсъждания. Очаква се комисията да излезе с окончателно решение в края на юни.

С около 32-33% може да се покачи цената на топлинната енергия произвеждана от ТЕЦ – Русе в зависимост от това дали топлоносителят е гореща вода или водна пара.

Предложението обаче не идва от дружеството, а се изчислява автоматично на база подадените данни към комисията за енергийно и водно регулиране, обясни изпълнителният директор на "Топлофикация Русе" инж. Севдалин Желев, предаде телевизия КИС 13.

След като бъдат утвърдени от КЕВР, новите цени ще влязат в сила на 1 юли и ще важат до края на юни следващата година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    6
    Русенец
    Защо никой не можа да ми обясни, как при все по-топли зими, с все по-високи средни температури за зимните месеци, топлата ви вода се затопля с все повече енергия?
  • 2
    5
    Русенец
    След стотиците хвалби, как горивата паднали почти на старите цени, как газта също паднала, как петролът бил по-евтин от всякога..... Изведнъж БАМ -> Топлофикация иска още да скубе???? Защо бе? Няма ли комисия, която да се самосезира?
  • 8
    4
    ...
    Добре, че в тази и предишната статия по темата цитирате само проценти (които освен относителна, нямат абсолютно никаква друга тежест), защото на 8-ми май публикувахте статия (https://www.dunavmost.com/novini/dvoino-po-skapo-parno-prez-sledvashtiya-otoplitelen-sezon), където цитирахте цена за мегаватчас от 365,93 лв (за ВТ). Това при положение, че топлоенергията е субпродукт от производството на електроенергия, чиято цена по информация пак във ваша статия (https://www.dunavmost.com/novini/dnes-balgariya-i-rumaniya-shte-plashtat-nai-skapiya-tok-v-evropa) е 243 лв./мвтч. „Евтини на брашното скъпи на триците“. Нещо се повреди тази държава!
  • 11
    3
    да бе
    вдигахте да го тура на майка ви, хорята масово ще почнат да режат тръбите! ай, честито!
  • 13
    2
    Костенурка
    Е тоя какъв Гол Охлюв на конци, представа си нямате. Охлюв - марионетка
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари