Планирано е поскъпване на водата в Русе с 15%

1
Ако направените предложения бъдат приети от КЕВР, най-скъпа ще остане водата в Разград
Ако направените предложения бъдат приети от КЕВР, най-скъпа ще остане водата в Разград

Само в пет области ще плащат по-малко

ВиК - Русе е предложило увеличение с 14,49 на сто и цената ще скочи от 3,85 лева на 4,41 лева за кубик.

Водата поскъпва драстично през 2023 г. Само в пет области ще плащат по-малко, а в някои цените ще са в пъти по-високи от досегашните, предвижда доклад на Комисията за енергийно и водно регулиране с проекторешения за цените на 22 водни оператора за 2023 г., публикуван на сайта на регулатора.

Най-сериозно поскъпване - с близо 23%, е планирано за Смолян. Следват Русе - с близо 15 на сто увеличение на цената, и Варна - с над 9%.

Ако направените предложения бъдат приети от КЕВР, най-скъпа ще остане водата в Разград, където и в момента плащат 5,30 лв. за кубик. Почти толкова ще струва и кубик вода в Силистра.

Намаление на цената ще има в Сапарева баня, Брацигово, Ловеч, Разград, Бургас, Видин, Хасково, Благоевград, като то ще е в рамките между 2 и 20,8 на сто.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    6
    Бесен
    То и кмета има вина щото той подписва договорите с тези фирми всички знаем че не са русенски едните кипят другите заравят и асфалтират те даже не асфалтират а боядисват с асфалт
  • 9
    5
    Джанго
    Ненормална държава!!!
  • 21
    4
    Въпрос
    До кога ще разпределят общата вода по блоковете по този безобразен начин? На хората, които отварят и си пращат всеки месец данните се разпределя разликата от общия водомер и в това време съседи дето не отварят и се крият с месеци плащат по 1 кубик на година. Не е ли редно, тези които не отварят и са постоянно живеещи в сградата, между тях да се разпределя разликата в общия водомер???
  • 30
    3
    Гост
    Поскъпване заради какво? С какво се подобри качеството на услугата или продукта, който ми предоставят? С това, че ни разбиха улиците, за които похарчихме милиони за асфалтиране ли? Оставят ми кръпки и копки, и за това ме изнудват за повече пари? Къде в света го има това? И как е възможно в Смолян, където има чешми с изворна вода на всеки 100 м, да има поскъпване на битовата вода?
  • 28
    2
    плюс-минус
    Ако извършваха както трябва подмяната на водопроводните тръби в града, ако не затрудняваха с месеци и години движението по улиците и булевардите, ако не оставяха след разкопките си нетрамбовани и неасфалтирани улични участъци и кръстовища, щях да си кажа: е, щом са работили качествено, ще плащам с еди колко си процента повече. Но ВиК работи некадърно, лошо, непрофесионално, може би дори вече нарочно, кой знае как усвояват парите, нашите пари....
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари