Серия от умишлени палежи на контейнери в Русе

0
Пошла работа. Срам, срам е...
Пошла работа. Срам, срам е... Видео: БНТ

Поредица от вандалски прояви в Русе.

От началото на годината на територията на общината са унищожени 13 контейнера за отпадъци, като само през тази седмица опожарените са 7. От местната власт са установили двама от извършителите.

Според гражданите, подали сигнала в редакцията на БНТ – Русе, в кварталите „Здравец“ и „Родина“ контейнери са унищожени не заради изхвърлена пепел, а става дума за умишлени палежи. Тази сутрин работници на общината са изнесли изгорелите пластмасови съдове на ул. „Юндола“, но тук още личат следите от пожара. Според Младен Енчев някой нарочно ги е подпалил.

Младен Енчев
„Пошла работа. Срам, срам е. Явно разделното сметосъбиране не е стигнало още до нашата култура.“

Светослав Стоянов беше краен в оценката си за вандалските действия.

Светослав Стоянов
„Бай Ганьо си е Бай Ганьо… безразсъдство, непукизъм.“

Казва, че откакто е дошла зимата, вече няколко пъти е виждал и димящи метални контейнери, вероятно запалени от изхвърлена жар.

Светослав Стоянов
„Да, хвърлят, не е нещо необичайно.“

Светослав Стоянов обаче смята, че ако има на повече места достъп до газ и парно, по-малко хора вече ще се отопляват на дърва и въглища, ще намалее и броят на запалените контейнери.

Светослав Стоянов
„При нас дойде ТЕЦ-ът, дойде едно европейско писмо как те ще ни закачат, тъй, тъй, тъй, умни приказки. Накрая нищо не стана.“

Глобата за запален контейнер е от 300 до 1000 лева. На мъжа, хвърлил пиратка в пластмасова кофа за смет в село Червена вода, предстои да му бъде определен размерът на санкцията, в момента се издирва собственикът на автомобила, блъснал метален контейнер в Русе. От общината призовават гражданите, ако станат свидетели на вандалски прояви, да подават сигнали при тях или в полицията.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари