Сериозен скок на цените на цветята в Русе

0
Причината е в поскъпването на тока и горивата
Причината е в поскъпването на тока и горивата

Сериозен скок на цените при цветята отбелязват търговците в Русе навръх международния ден на жената – осми март

Причината е в поскъпването на тока и горивата.

С всеки изминал празник българинът отделя все по-малко пари за букети, разказва пред екип на БНТ Румяна Пенева, която е търговец на цветя от 10 години.

"Рязкото покачване на цените на тока и горивата се отрази и на нашия бранш. Част от цветята, които зареждам се отглеждат в оранжерии. Поръчвам и от Велико Търново, а транспортът е скъп", казва тя.

Сред най-предпочитаните и тази година е червената роза. Тя обаче се предлага за 7 лева. Търсят се и лалета и зюмбюли като цената им не надхвърля 5 лева. Въпреки повишението за всеки може да се намери по нещо.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    45y45gy
    novina: uchenite otkriha che cvetqta ne stavat za qdene
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари