Сергей Лавров влезе в конфликт с представители на САЩ и поддръжници на Украйна

1
Външният министър на Русия предупреди, че украинските сили са се провалили на бойното поле
Външният министър на Русия предупреди, че украинските сили са се провалили на бойното поле Снимка: © AP Photo / Eduardo Munoz Alvarez

Външният министър на Русия предупреди, че украинските сили са се провалили на бойното поле

Руският външен министър Сергей Лавров влезе в конфликт с представителите на САЩ и поддръжниците на Украйна по време на среща на Съвета за сигурност на ООН снощи, на която Москва изключи възможността да приеме какъвто и да било мирен план, подкрепян от Киев и Запада, а Китай предупреди, че по-нататъшен световен хаос може да повлияе на забавящата се световна икономика, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Лавров, заяви, че украинските сили напълно са се провалили на бойното поле и "са неспособни" да победят или отслабят Русия.

Той каза пред Съвета за сигурност на ООН, че Москва винаги е готова да преговаря за мир, но според него мирните планове, представени от Украйна и нейните западни "господари", се използват "само като прикритие за продължаване на войната и за продължаване на получаването на пари от западните данъкоплатци".

"Всички тези формули са път за никъде и колкото по-скоро Вашингтон, Лондон, Париж и Брюксел осъзнаят това, толкова по-добре за Украйна и Запада", каза още той и предупреди, че техният "кръстоносен поход срещу Русия вече е създал нови, ясни, репутационни и екзистенциални рискове".

Заместник-представителят на САЩ в ООН Робърт Ууд отхвърли твърденията на Лавров като "просто откровена дезинформация" и контрира, че именно нахлуването на Русия в Украйна на 24 февруари 2022 г. е поставило началото на войната, а президентът Владимир Путин, "с едноличен стремеж към заличаване на Украйна и подчиняване на нейния народ, я удължава".

"Империалистическите замисли на Русия са очевидни" и "единственото решение за Русия е нищо друго, освен капитулация - пълна капитулация от страна на Украйна, а това просто не е приемливо за международната общност", добави Ууд, подчертавайки, че войната може да приключи още утре, ако Москва изтегли стотиците хиляди свои войници от международно признатата територия на Украйна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    4
    ДО 2
    А синовете и дъщерите на Бойко Борисов и на седесари, гербаджии и ПП-ДБ къде са ??? Що се ровите на Корнелия Нинова в личния й живот? Това не ви влиза ни най-малко в работата!
  • 1
    3
    ДГД
    Fox News разкриха плановете на Глобалистите: ... https://godlessera.com/article/fox-news-razkriha-planovete-na-globalistite/bg
  • 8
    2
    До 1
    Възможно е,кой не иска да живее в рая на земята!Чудя се ,защо сина на Корни още си пилее живота по тази долна Америка....
  • 5
    1
    Пета колона
    Разбрах ,че децата на Тръмп са заминали за Москва ! Вярно ли е ?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари