Семир Абумелих за ковид: Колкото и пари да имаш - не може да се помогне

2
До този извод стигна собственикът на УМБАЛ "Дева Мария"
До този извод стигна собственикът на УМБАЛ "Дева Мария" Видео: zonaburgas bg

"Колкото и пари да имаш - не може да се помогне!"

Това каза собственикът на частната болница в Бургас УМБАЛ "Дева Мария" по повод смъртта на д-р Хубчев.

Проф. д-р Георги Хубчев загуби битката с коронавируса рано тази сутрин.

Д-р Хубчев е диагностициран с коронавирус преди 15 дни. Показва леко неразположение, направена му е система, но след 6 часа вече е в реанимация. Бивш спортист,  без сериозни придружаващи хронични заболявания, разказва колегата му анестизиологът д-р Христо Якимов.

Буквално вирусът смля този човек за 48 часа. Изпробвали сме високопоточна назална канюла, неинвазивна вентилация в скафандър, всичко, каквото може да се направи, е доставено на секундата, за което - моите адмирации към нашия собственик. Единственото, което не сме пробвали, това е регенерона, който направиха на Тръмп“, уточнява анестезиологът.  

Приложено му е най-съвременното лечение, използван е също медикаментът Ремдесивир, кръвна плазма и други терапии, които иначе дават резултат. Но при него не довели до положителен ефект. Лекарите не могат да дадат обяснение защо се случва така.

"Аз не съм му лекуващ лекар, но сметките но сметките за неговото лечение минаваха през мене, нали аз държа финансите на болницата. Изводът е: Колкото и пари да имаш - не може да се помогне. Това е изводът, който мога да ви кажа. Защо - никой не знае...", обобщава Абумелих.

Д-р Хубчев бе отдаден на професията. Помогнал е за раждането на стотици бебета. Дни преди да влезе в болница защитил професура. Избран за "Лекар на годината" през 2019 г. Номиниран е и тази година. Доктор, който даде много за медицината в Бургас, загубата му е национална, каза собственикът на болницата Семир Абумелих и обяви: „Цялата структура я предоставям на Министъра на здравеопазването. Ако реши цялата болница да я направи инфекциозна и да я напълни с ковид, давам му ключовете да я пълни“.

В момента болницата е с Ковид отделение, което разполага с 10 легла.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари