Близо 2000 души са заразени с COVID-19 в Румъния

1
Букурещ в изправен пред нова вълна на пандемията
Букурещ в изправен пред нова вълна на пандемията Видео: NOVA

Букурещ в изправен пред нова вълна на пандемията

Коронавирусът се завърна в Румъния, а здравните власти регистрират около 2000 случая на ден.

Всъщност COVID не си е отивал от съзнанието, а и от ежедневието на румънците. Дори в най-големите жеги през лятото, когато температурите достигаха 45-46 гадуса, в магазините, в градския транспорт, във фитнес залите дори - можеха да се забележат хора, които носят предпазни маски. Това заяви кореспондентът на БТА от Букурещ Мартина Ганчева, цитирана от NOVA.

По думите ѝ в страната не се гледа с особено добро око, ако се влезе без предпазна маска в аптека или в болница.

Увеличението на новите случаи на COVID-19 в Румъния започна отново в средата на юли месец и от август се наблюдава едно непрекъснато ускорение. Най-новите данни на Министерството на здравеопазването на Румъния показват, че в периода от 11 до 17 септември в страната са били регистрирани над 11 200 заразени с коронавируса или това са 4055 случаи повече спрямо предходната седмица. Броят на хоспитализираните в COVID отделенията е 967, като 212 от тях са деца. 18 са смъртните случаи през последната седмица, като 5 от починалите пациенти са били ваксинирани.

Здравните власти коментират, че Румъния е изправена пред нова вълна от коронавирус и причина за това са подвидовете на Омикрон, Ерис и Пирола, които в момента циркулират в Европа. Здравният министър Александро Рафила заяви, че за момента предпазните маски няма да стават задължителни, но са препоръчителни за хората с респираторни заболявания, особено в градския транспорт или в помещения с повече хора.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Фелдшера на Червена Вода
    Момчета,смело напред! Носете,инсулин,хлофазолин,антистенокардин и аспирин протект.Винцето да е студено и сянката дебела.Лед.На воеводата да му е леко на душата и месцето крехко да е без кост.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари