Семейството на близнаците се изсели от Цалапица

3
Те са обвинени в помагачество за убийството на Димитър Малинов
Те са обвинени в помагачество за убийството на Димитър Малинов Снимка: БТА

Те са обвинени в помагачество за убийството на Димитър Малинов

Семейството на близнаците от Цалапица се изселва от селото, съобщи "Фокус" кметът на селото Ивайло Данаилов. От първия ден, в който бе съобщено, че двете момчета са с обвинение в помагачество за смъртта на 24-годишния Димитър Малинов, семейството е напуснало къщата. Днес вече те са заявили с категоричност, че няма да се връщат повече в селото. Дори вече са се пренесли в друго населено място. Къщата ще бъде продадена, каза още кметът.

Според селската мълва за трагичния случай е помагал дори бащата на близнаците.

Всичко това предизвика недоволството на местните и агресията им в първия ден на протеста ескалира с хвърлянето на димки и бутане на оградата на къщата. Благодарение на жандармерийските сили не се допуснаха повече безредици.

Сега вече хората са по-спокойни и благодарение на призива на кмета Данаилов хората спряха да обикалят адресите на обвинените за убийството и помагачество.

"Разбира се, ние не можем да поискаме изселване на бабата и дядото на Рангел, които живеят на края на селото. Възрастните хора са там от години, а Рангел не е живеел постоянно при тях, а само ги е посещавал.

Тази вечер протестите продължават. Кметът на селото отбеляза още, че на този етап протестиращите не настояват за оставка на регионалния директор на МВР, тъй като в негово лице те виждат човек, който се е намесил и е форсирал разследването.

Протестът днес е от 19:00 часа пред РПУ Стамболийски.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари