Семейството на 11-годишната Сара иска справедливост

1
Блокираха пътя към село Търнак
Блокираха пътя към село Търнак Видео: NOVA

Близките на 11-годишното момиче от врачанското село Търнак, което беше блъснато от джип във вторник вечер, блокираха пътя към селото с искане за справедливост.

Гневът им е породен от факта, че виновникът за катастрофата беше пуснат от ареста по-малко от 24 часа след случилото се. Установено е, че той седнал зад волана с 1,48 промила алкохол в кръвта.

От полицията обясняват, че са го пуснали, след като са снели обясненията му и са събрали необходимите доказателства по досъдебното производство, предава NOVA.

Пострадалото дете е в критично състояние. То е настанено в Университетската болница в Плевен с тежка черепно-мозъчна травма и контузия на белия дроб. Според лекарите има едва 20% шанс малката Сара да оцелее.

Пред камерата на „Здравей, България” близките на детето категорично заявиха, че няма да оставят нещата така. Те подозират, че виновникът за случилото се е платил на някого, за да излезе бързо от ареста.

Майката на Сара разкри, че в сряда пред дома й дошъл непознат мъж и й предложил 20 000 – 30 000 лева като обезщетение за случилото се.

Ако този мъж остане на свобода, ще бъде глава за глава”, заявиха още родителите на момичето.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари