Село Коняво скърби за Андрей, загинал по време на лов

0
40-годишният мъж оставя брат и баща сами броени дни преди коледните празници
40-годишният мъж оставя брат и баща сами броени дни преди коледните празници Снимка: БНР / архив

40-годишният мъж оставя брат и баща сами броени дни преди коледните празници

Цяло кюстендилско село оплаква трагично загинал ловджия. Андрей Соколов е разкъсан от кучета в Конявската планина по време на ловен излет.

Денят е неделя - 11 декември. 40-годишният мъж е почивка и решава да се отдаде на любимото си хоби - лова. Наскоро си е купил нова пушка и щастливо кръстосва горите около дома си. За зла беда това се оказва последното му излизане за отстрел на диви животни.

"Не знам какво точно е станало. Чух, че е искал да разтърве кучета. Голяма трагедия! Страшно слънчево момче, много съжалявам", споделя пред "България Днес" кметицата на село Коняво Даниела Божилова.

След подаден сигнал на 112 за прострелян мъж местопроизшествието е посетено от дежурна полицейска група с участието на служители от отдел "Убийства" под ръководството на дежурен следовател. Униформените установяват нараняване по трупа от дясното рамо в посока шията. От мястото на трагедията е иззета ловната пушка, както и намерените вещи на ловеца.

"В момента тече следствие. Работата по образуваното досъдебно производство продължава под надзора на Окръжна прокуратура - Кюстендил. Извикани са хора за разпит. Тепърва предстои да бъде установено какво точно е станало. Мнението на експертите ще е от ключове значение", категорични са пред вестника от МВР - Кюстендил.

До момента са разпитани участници в лова. Трупът на Соколов е закаран за аутопсия в кюстендилската болница. След това тялото на Андрей е върнато в дома му при баща му и брат му.

"На никого не пожелавам такова нещо. Просто него го няма. Много добро дете беше. Имаше толкова искрен смях. Тъжното е и че майка му почина преди две години. Жестоко е. Бях при него. Много негови приятели минаха. За всички е шок", допълва Божилова.

Андрей е погребан вчера, като на опелото присъства цялото село. Никой не може да повярва каква трагедия сполетява семейството, и то броени дни преди коледните празници.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари