Селфи с неочакван край

0
В Русия две момичета бедстваха върху откъснат леден блок заради неуспешно селфи
В Русия две момичета бедстваха върху откъснат леден блок заради неуспешно селфи Видео: БНТ

Вчера в Русия две момичета бедстваха върху откъснат леден блок заради неуспешно селфи. Инцидентът не завърши трагично единствено заради светкавичната реакция на спасителните екипи, които успяха да изведат момичетата невредими, излъчи БНТ.

Преди ден 16-годишно момиче от Димитровград получи над 50 процента изгаряния, след като се качи върху влак, за да се снима. В същия ден българка уби лебед заради селфикрай Охридското езеро. Месеци преди това, при същия инцидент тежко пострада 14-годишно момче от Бургас. Опит за селфи вероятно е причината за тежката катастрофа край Сливен в началото на септември 2015, при която загинаха 14-годишно момиче и 18-годишно момче.

Манията за перфектно селфи от опасно място става все по-популярна и вкарва мнозина в болница. Какво се случва? Благой Цицелков показа за зрителите на “Денят започва” 20 от най-екстремните, плашещи и страшни селфита по света и у нас.

Проф. д-р Огнян Хаджийски, национален консултант по изгаряния и ръководител на клиниката по изгаряния в “Пирогов”, коментира в студиото на сутрешния блок, че снимките са впечатляващи, но цената понякога е много висока – това е животът. В Центъра по изгаряния след такива рискови опити за самоснимане пристигат най-често тийнейджъри с изгаряния. Снимат се по покривите на вагоните, обяснението им  е, че жиците с тока са високо и не ги докосват, но не знаят, че се образува силово поле и то е това, което предизвиква изгарянията, поясни проф. Хаджийски.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари