Селфи с кацащ самолет в Гърция

1
Моментът, в който кацащ самолет, отвява туристи на остров Скиатос
Моментът, в който кацащ самолет, отвява туристи на остров Скиатос

Туристи се тълпят на остров Скиатос, за да гледат приземяването на самолети на пистата на малкото летище.

Заради малките си размери, гръцкият остров Скиатос има и доста малко летище. С обществен път и плаж в началото си, то привлича туристи, които искат да видят самолет в полет отблизо. Машините кацат трудно, като понякога трябва и да внимават за хората, които са се насъбрали в началото на пистата за да си направят селфи. Но тези туристи излагат живота си на риск.

Преди дни, в компилация от клипове, показващи кацащите самолети над главите на хората, се вижда как машина на British Airways захожда необичайно ниско и едва не отнася група туристи, които са се качили върху стена, за да си направят снимка. Въпреки множеството табели "Опасност, стойте далеч от въздушната вълна“, в най-натоварените дни се събират по около 100 души за селфи с кацащ самолет.

Излитането от Скиатос също не е лесно – повечето машини трябва да са с полупразен резервоар, за да са достатъчно леки и да наберат скорост бързо. След това кацат, за да дозаредят в Солун. Заради малките си размери, летището често е наричано европейският Свети Мартен (остров в карибско море). Карибското летище Princess Juliana има подобно разположение и самолетите също кацат близо до главите на туристите. През 2017 година дори имаше смъртен случай, след като жена бе издухана от двигателите на самолета и падайки, удари главата си в камък.

Летището на гръцкия остров може да се сравни и с това в Пукет, където също се събират множество туристи за селфи със самолет. Ала правилата там са по-строги и могат да ти докарат дори смъртна присъда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари