Седма олимпийска квота за България в борбата

0
Айк Мнацаканян се класира за финала на квалификацията в "Арена Армеец"
Айк Мнацаканян се класира за финала на квалификацията в "Арена Армеец" Снимка: БФ Борба Костадин Андонов

Айк Мнацаканян се класира за финала на квалификацията в "Арена Армеец"

Айк Мнацаканян спечели втората олимпийска квота за националния отбор по класическа борба на квалификацията в София, като победи с 3:2 т. турчина Фатих Дженгиз в полуфиналите на категория до 77 кг. Така квотите за страната ни за игрите в Токио станаха седем – 4 при жените, една в свободния стил и две в класическия, информира БНР.

Дженгиз спечели първата точка в схватката и добави още една, но натурализираният у нас арменец бързо изравни за 2:2. Турчинът получи първо предупреждение за опасна игра. Мнацаканян бе по-активен и през втората част, като поведе с 3:2 на партер. Захватът през гърдите обаче не доведе до пренасяне и така Мнацаканян трябваше да пази минимална преднина за оставащите минута и половина.

Българският национал изтощи тотално Дженгиз, който дори се отказа от атаки в последните десетина секунди. Мнацаканян пък отпразнува квотата с един много зрелищен и също толкова неспортсменски суплес срещу турския борец след таймера. Това обаче доведе само до мъмрене от съдията, тъй като Дженгиз му обърна гръб около секунда преди края.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари