Седем души загинаха в златна мина в Перу

0
Телата на жертвите са открити на дълбочина 1,5 км в мината с наранявания по крайниците
Телата на жертвите са открити на дълбочина 1,5 км в мината с наранявания по крайниците

Телата на жертвите са открити на дълбочина 1,5 км в мината с наранявания по крайниците

Най-малко седем души загинаха при злополука в малка златна мина в южната част на Перу, предаде агенция Ройтерс, цитирана от news.bg.

Телата на жертвите са открити на дълбочина 1,5 км в мината с наранявания по крайниците, поясни шефът на местната полиция Енрике Фелипе Монрой. По думите му първоначалните доказателства сочат, че причината за трагичния инцидент е срутване в мината в град Ла Ринконада. В региона работят стотици малки мини, много от които без надлежни законови разрешения, допълни той.

В Перу срутванията и злополуките са чести в незаконните мини, където работници изкопават руда, без да спазват правилата за безопасност.

По-рано този месец девет служители по сигурността на голям производител на злато в Северно Перу бяха убити при въоръжено нападение срещу мината, за което правителството и миньорът обвиниха престъпни банди, действащи от името на нелегални миньори.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари