СДВР: Над 60 са арестувани след сблъсъците пред Парламента

0
Полицията заема ролята на жертва, въпреки че протестиращите са с голи ръце срещу тежко въоръжените полицаи
Полицията заема ролята на жертва, въпреки че протестиращите са с голи ръце срещу тежко въоръжените полицаи Снимка: БГНЕС

Над 60 души са задържани при сблъсъците между протестиращи и полицията, съобщиха на брифинг тази нощ от Столичната дирекция на вътрешните работи

"Ранените полицаи днес са .. не мога да изброя колко много! Има хора с прорезни рани, обгазени, с наранени очи, с изгарания по лицето. Само сутринта имаме над 100 пострадали колеги. Ние не се оплакваме от това нещо. Това е нашата работа и нашият дълг. Сутринта бяха задържани около 35-36 човека, от вечерното мероприятие все още продължаваме със задържането на лица, които са в нетрезво състояние под въздействие на всякакви вещества, оказват съпротива на различни места. Със сигурност са над 60."

„Тактиката в целия ден беше насочена изцяло към щадене на живота и здравето на протестиращи с риск за живота и здравето на полицаите”, подчерта още Антон Златанов. По думите му е имало бомби, чукове, метални палки и пръти. Вадени са били от част от палатките на палатковия лагер, които до момента полицията не е закачала, предава БНР.

„Имаме информация за забранени предмети в палатките”, допълни Златанов.

Пиротехническо вещество се е взривило в полицейски автомобил. Самоделното устройство е хвърлено в колата, след като протестиращ е счупил едно от стъклата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари