Сдружение „Русчук.БГ" ремонтира часовниците на общинска и областна администрации

0
Часовникът на общината е радиочасовник, който се сверява сам чрез сателитен сигнал
Часовникът на общината е радиочасовник, който се сверява сам чрез сателитен сигнал Видео: Русе Медиа

Часовниците на сградата на общинска и областна администрации най-после заработиха отново

 От снощи те вече показват точно време, след като бяха свалени и ремонтирани от специалисти от сдружение „Русчук.БГ“, ангажирани от областния управител Борислав Българинов, информира Русе Медиа. 

Този на областта не работеше отдавна, а на общината работеше неточно. Ремонтирахме този на общината, който имаше елементи за смяна. Той е с хубав механизъм с радиосверяване, сменян е преди няколко години. На областта пък е част от системата на сградата, изградена от общ часовник и много часовници в коридора. Общинският и областният са били свързани заедно, но по някое време са отделени и са станали на два часовника. И затова няма как да показват еднакво“, обясни Александър Първанов от сдружение „Русчук.БГ“.

От общината казаха, че часовниците са на повече от 50 години, а през години са ги ремонтирали поне 15 пъти, но отново са се повреждали. Надяват се, че сегашният ремонт е последен, но ако пак има проблем, ще се премине към вариант за смяна на механизмите с китайски. И от областта, и от общината обаче са категорични, че искат да се запазят старият стил и циферблат на часовниците, дори и да бъдат сменени механизмите.

Специалистите са направили ново управление за часовника на областта, като към него вероятно след време ще бъде закачен и общинският механизъм. Часовникът на общината е радиочасовник, който се сверява сам чрез сателитен сигнал. Този на областта вече се сверява ръчно чрез таймер.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари