Община Русе спечели проект за енергийна ефективност на административна сграда

1
Сградата на улица „Котовск“ ще бъде ремонтирана с пари от Плана за възстановяване и устойчивост
Сградата на улица „Котовск“ ще бъде ремонтирана с пари от Плана за възстановяване и устойчивост Снимка: Google Street View

Сградата на улица „Котовск“ ще бъде ремонтирана с пари от Плана за възстановяване и устойчивост

Проект за енергийна ефективност на административната сграда на улица „Котовск“ 2 в Русе беше спечелен от Община Русе. Дейностите ще бъдат финансирани по Националния план за възстановяване и устойчивост, като общият размер на разходите по инвестицията е над 1 млн. лв.

Целта на проекта е устойчивото енергийно обновяване на нежилищния сграден фонд в Община Русе. Предвидените по сградата дейности включват въвеждане на енергоспестяващи мерки, като полагане на външна топлоизолация по стени, топлоизолиране на покрива и пода, смяна на дограма, мерки по осветление, изграждане на фотоволтаична централа. След внедряване на мерки се очаква административната сграда да достигане енергиен клас „А“.

Сградата е строена през 80-те години на 20 век и е с обща площ от над 3 000 кв. м. Към настоящия момент в нея се помещават структури на общинската и държавната администрация.

Изпълнението на енергийните строителни мерки ще допринесе и за намаляване на разходите за енергопотребление на сградата, за намаляване на годишните разходи за нейната експлоатация и поддръжка и ще се подобри топлинният комфорт в средата. Предвиденият комплекс от мерки и интервенции ще подобрят външния вид на сградата и ще гарантират безопасни и здравословни условия на структурите, които се помещават в нея.

Подобряването на енергийната ефективност и енергийните характеристики на сградата ще има социални, финансови и екологични ползи, като ще допълни усилията на Община Русе за изграждане на модерен облик на града,

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    4
    Леля Буна
    И къщата на село е включена в проекта. Оная до скалата с РЗП 60 квадрата, на 2 етажа. Абе любовното гнездо на Леблебийчето и Наколовската му Изневерница.
  • -1
    3
    Лео
    Това е добре точно данъчното да бъде като образец за енергийна ефективност. Всяка година всички ходим да си плащаме данъците там и е хубаво гражданите да виждат с очите си новото.
  • 4
    2
    Бенедикт
    от всички сгради точно данъчното ли ще оправяте бе идиоти? Толкова ли няма някоя по-стойностна и заслужаваща внимание сграда в Русе та се хванахте за това архитектурно недоразумение с 30 лелички вътре
  • 9
    1
    мнение
    изпълнител пак ли ще бъде даков
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари