Създател на руската ваксина "Спутник V" бе убит в Москва

0
Андрей Ботиков е бил удушен с колан
Андрей Ботиков е бил удушен с колан

Андрей Ботиков е бил удушен с колан

Един от създателите на ваксината "Спутник V" е бил убит в северозападната част на Москва в резултат на битова свада. Източник на РИА Новости съобщава, че убитият е Андрей Ботиков, който е работил в Националния изследователски център по епидемиология и микробиология "Гамалея", предаде Dir.bg.

Юлия Иванова, старши помощник на ръководителя на Следствения комитет на Следствения комитет в Москва, заяви, че 29-годишният гост се е скарал с домакина и го е удушил с колан в един от апартаментите на улица "Рогов". От Следствения комитет на Русия не съобщават самоличността на починалия.

Според източник на РИА Новости задържаният по подозрение в убийство вече се е признал за виновен. Според източника преди това той е бил съден за тежко престъпление.

Ботиков е бил старши научен сътрудник в Центъра "Гамалея". Той, заедно с други лица, участвали в разработването на ваксината COVID-19, е награден с медал на ордена "За заслуги към отечеството" II степен.

Пресслужбата на московските съдилища съобщи, че Алексей Змановски, обвиняем по делото за убийството на Ботиков, е изпратен в следствения арест и е направил пълни признания за вината си. "Комерсант" и Mash пишат, че Змановски се е занимавал с предоставяне на сексуални услуги.

"Спутник V" е основната ваксина за COVID-19 в Русия. Тя започва да се използва широко в Руската федерация в началото на 2021 г. "Спутник V" е била доставяна и на други държави.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари