Създадоха кукла Барби по подобие на приматолога Джейн Гудол

0
Куклата има дори свое шимпанзе
Куклата има дори свое шимпанзе

Куклата има дори свое шимпанзе

Американският производител на играчки Mattel представи нови специализирани кукли Барби, създадени по модела на известната английска приматоложка Джейн Гудол и нейния любим изследователски екземпляр - шимпанзе на име Дейвид Грейбърд, предаде БГНЕС.

Куклата Гудол, за която Mattel твърди, че ще бъде частично изработена от рециклирана пластмаса, е с класическата бежова риза с яка и къси панталони на изследователката, както и с бинокъл и син бележник.

Дейвид Грейбърд е шимпанзето, за което Гудол пише първите си научни трудове, в които за пръв път е документирано използването на инструменти от този вид.

"Отдавна предлагах да се разбере, че момичетата не искат да бъдат само филмови звезди и други подобни неща", казва Гудол в рекламно видео. "Много от тях, също като мен, искат да бъдат сред природата и да изучават животните."

Новата Барби е последната от поредицата кукли, които Mattel посвещава на феминистки или други вдъхновяващи личности.

Преди Гудал производителят на играчки е създал кукли, моделирани по подобие на тенис звездата Наоми Осака, Сара Гилбърт - съавтор на ваксината срещу ковид на AstraZeneca и анонимна жена "инженер по роботика".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари