Съюзът на пенсионерите в Русе отбеляза с богата културна програма предстоящите празници

3
Съюзът на пенсионерите – регион Русе включва 21 клуба в Русе и над 2600 членове
Съюзът на пенсионерите – регион Русе включва 21 клуба в Русе и над 2600 членове Снимка: Областна администрация - Русе

Съюзът на пенсионерите – регион Русе включва 21 клуба в Русе и над 2600 членове

За четвърта поредна година Съюзът на пенсионерите – регион Русе отбеляза с богата културна програма предстоящите Коледни и Новогодишни празници. Сред гостите на събитието бяха кметът Пенчо Милков и председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев.

Специални поздравления към присъстващите бяха отправени и от името на областния управител Анатоли Станев. „Благодаря ви за това, което продължавате да правите, а именно да ни учите на доброта и да ни показвате верния път в този динамичен свят, където не рядко разделението между хората взема превес. Разбирам, че за много от вас животът не е лек, но ви уверявам, че ръководената от мен администрация ще продължи да подкрепя вашите инициативи, защото считам, че в ежедневието ви не трябва да има място за тревоги и притеснения, а напротив – ние, вашите деца и институциите също, трябва да ви осигурим спокойствие и достойни старини“, се казва в написаното от Станев. От негово име бяха отправени и пожелания за здраве, късмет, радост и много споделени мигове на топлина и уют. „Използвайки повода, бих искал да изразя увереността си, че приоритет пред българското правителство ще продължи да бъде адекватната социална политика, гарантираща справедливост и сигурност.“, допълва още Станев.

От своя страна кметът Милков заяви, че се отнася с огромно уважение към пенсионерите и тяхната дейност. Той гарантира на хората от третата възраст както лична, така и институционална подкрепа. Кметът Милков пожела на присъстващите да съхранят изключителната си енергия и ентусиазъм и да бъдат с хората, които обичат. Председателят на Общинския съвет пък им благодаря, че са особено активни и пример за по-младите членове на обществото. „Имаме много да учим от вас. Пожелавам ви приятни мигове с най-близките хора и продължавайте да но помагате Русе и страната ни да се превръщат в едно още по-добро място за живот“, каза Пазарджиев.

Съюзът на пенсионерите – регион Русе включва 21 клуба в Русе и над 2600 членове. Освен в Русе организацията има клубове още в Ценово и Две могили. Предстои откриване на такъв и в Бяла.

От ръководството на клуба пожелават на всички пенсионери здраве, дълголетие и самочувствие. Председателят на клуба Мария Савова отбеляза, че от дружеството участват активно в обществения живот на областта. Те работят и по редица международни проекти, като само част от събитията, които успешно реализират и са добре познати на русенци включват „Шарено хоро“ и фестивалът „Талантът възраст няма“.

Празничната програма включваше изпълнения на децата от вокално студио „Слънчеви ноти“ и на изпълнителите от „Хармония“. Като на празник, посветен на настъпващата нова година имаше и сурвакари.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    ДИМИТЪР
    щом Пазарджиев е участвал значи програмата наистина е била пълна!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари