Русенци отбелязаха Деня на труда

3
На площада се изви хоро, водено от танцьорите от Фолклорен танцов театър „Найден Киров“
На площада се изви хоро, водено от танцьорите от Фолклорен танцов театър „Найден Киров“ Видео: Русе Медиа

На площада се изви хоро, водено от танцьорите от Фолклорен танцов театър „Найден Киров“

Синдикатите заедно с БСП - Русе отбелязаха с голямо тържество на площада пред общината Деня на труда. Събитието събра много русенци, като сред гостите бяха министърът на правосъдието Крум Зарков, евродепутатът Петър Витанов, депутатът от БСП Иван Иванов, областният управител Анатоли Станев, кметът Пенчо Милков, ректорът на Русенския университет акад. Христо Белоев.

Още в началото на площада се изви хоро, водено от танцьорите от Фолклорен танцов театър „Найден Киров“, към което се присъединиха и много от присъстващите. Водещият на празника Мариан Савов припомни началото на Международния ден на труда и работническата солидарност – 1 май 1886 г. в САЩ, когато профсъюзите провеждат неофициална национална стачка с участието над 300 000 работници от цялата страна за въвеждане на официален 8-часов работен ден. Поздравление отправи и председателят на Регионалната структура на КНСБ - Русе Боянка Димитрова.

Министър Крум Зарков сподели, че 1 май е както празник, така и ден на борба, която не е приключила и не е спечелена. „Тя е борба за по-добри условия на труд, за по-високи възнаграждения на работниците, за по-справедливо разпределение на благата, които тези работници създават. И за да бъде спечелена тази борба или поне да не бъде загубенеи, трябва комбинация от много фактори. От една страна синдикална защита, а от друга страна политическо представителство. Имаме нужда от взаимодействие на организации със сходни или еднакви цели и то да не е само на празника, а и във всекидневните трудности, които работещите срещат“, каза Зарков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    3
    Борян и НА-ааааа
    Кметицата друснв ли едно Хайдушко хоро, с носия на Нисковски Айдутин ?
  • 8
    2
    Bobo
    Каква борба, бе комуняги, ама вие станахте най-големите капиталисти с 💰 парите от БКП и източените банки, вашата м-ца недодялана. А павликенския мазен селски цървулогений що дори там, той пот на ризата си от истинска работа виждал ли е, не е! Натрупа милиони от далавери в делиорманския селскостопански унивилает. Сега приятелчето му Мумията Пам ще го прави кмет. Лапачи ненаяли се, дано да ви приседне!
  • 5
    1
    Ха-ха-хах!
    Ох, мамин сладък Крумчо щял да „води борба“! Ама кога, с кого, къде?!!! Ей на това му се вика пехливанин „тежка“ категория!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари