Съюзът на пенсионерите подари на Русе празничен концерт по повод 3-ти март

0

Концертът бе под наслов „Да запеем нашите патриотични песни“

На 1 март в зала „Европа“ на Доходното здание се състоя ежегодният концерт, организиран от Съюза на пенсионерите – регион Русе, който тази година е под наслов „Да запеем нашите патриотични песни“.

Негови официални гости бяха кметът Пенчо Милков, председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев и директорът на дирекция „Хуманитарни дейности“ Катя Петрова.

Празничната програма включваше много песни и настроение с препратки към българщината и любовта към Родината. Участие в нея взеха мъжката певческа група „Северняци“ към Пенсионерски клуб „Надежда“ с председател Йорданка Габровска, детския танцов състав „Слънце“ с ръководител Пенка Великова, Пенсионерски клуб Русчуклийска китка с худож. ръководител Цветан Банев, както и вокална група Хармония с ръководител Христина Маринова.

Стихотворението „Хаджи Думитър“ бе изпълнено от най-малкия участник – Радослав Христов.

Кметът поздрави пенсионерите с празника на Баба Марта и предстоящия Трети март, а председателят на местния парламент Иво Пазарджиев се обърна към всички гости в залата с думите, че според него в съвремието ни има един основен проблем и той е, че „преди да загубим хората физически, ние ги губим като българи“ и продължи:

Хора като вас, обаче, по-възрастни, от които действително има много да се учим, могат да променят това и да заразяват младите с патриотичен дух“.

Вечерта приключи с невероятните изпълнения на българските песни „Една българска роза“ и „Хубава си моя горо“, които вдигнаха хората на крака.

Организаторите си пожелаха следващият патриотичен концерт да бъде с участието на техните деца и внуци.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари