Съветниците от СДС: Община Русе се превърна в агенция за недвижими имоти

2
„Това е една безидейна община, която не може да привлече инвеститори и проекти“, каза Станимир Станчев
„Това е една безидейна община, която не може да привлече инвеститори и проекти“, каза Станимир Станчев

Модел на безидейност и безизходица – така общинските съветници от СДС-Русе определиха управлението през изминалите малко повече от две години от мандата на кмета Пенчо Милков

Елеонора Николова, Станимир Станчев и Деян Недков направиха коментар относно предстоящата сесия на местния парламент и действията на общинската администрация, информира Русе Медиа. 

Само за миналата година са извършени около 130 продажби на общинска собственост, а две трети от точките на сесията в четвъртък отново са свързани с продажби, каза Станимир Станчев. Той определи общината като „една от най-добрите агенции за недвижими имоти в региона“, тъй като разчита в бюджета си на собствени приходи главно от продажби. „Това е една безидейна община, която не може да привлече инвеститори и проекти“, каза още той.

Според Елеонора Николова администрацията няма нужния капацитет. Тя даде пример с провалените на два пъти обществени поръчки за доставка на нови тролеи и продажбата чрез търг на имот в Индустриалния парк. Николова припомни, че паркът е бил създаден именно с идеята да се предлагат на инвеститори готови терени, а сега се правят само безразборни продажби. Би трябвало общината да работи съвместно с фирмата от Тутракан, която има инвеститорски интерес за Индустриалния парк, а не да я праща на общ търг.

Станимир Станчев коментира специално въпроса с изграждането на плувен комплекс в Парка на младежта на мястото на „Норд“. Според него това ще унищожи парка, ще създаде проблеми с живущите в района и най-вече ще бъде губещо съоръжение. Станчев заяви, че ще настоява да види геоложките проучвания, защото, както е известно големият басейн е с напукана стена и крие опасност от свлачище. Проектът за комплекса по предварителна информация ще струва около 12 млн.лв., а реално има готов проект за доста по-малко пари до мола. Въпросът на съветниците е защо не се реализира той. Комплексът в парка би наложил тегленето на заем, което накрая може да доведе общината до фалит.

Деян Недков повдигна темата с продажбата на 48 общински жилища при подадени над 500 заявления. Съветниците от СДС отново подчертаха, че според тях при формирането на цената трябва да се отчитат направени от наемателите с техни средства подобрения. Те ще внесат предложение за увеличаване на броя на общинските жилища за продажба, а средствата да се използват изцяло за строеж на нов общински жилищен блок.

Елеонора Николова изрази позицията си относно продажбата на акциите на общината в хотел „Сплендид“. Според нея би трябвало общината да запази хотела за себе си и да го развива, тъй като е в центъра, в близост до общински паркинг, и би могъл да бъде доходоносен актив.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    12
    Русенец
    До 11: Адаш, според мен свободният пазар за имоти в Русе е тотално мъртвило. Обявите са едни и същи от няколко години. Появят се, поседят година-две, после изчезнат за да се появят пак след няколко месеца, но на по-висока цена и пак - висяяяяят ли, висят....... Обявите са или на коптори за събаряне, на безбожни цени, или на палати. Среден клас имоти тотално нищо.
  • 7
    11
    Русенец
    Те затова изгониха хората които изцяло ремонтираха старите апаттаменти и къщи… Уж жилищата са за хора с установени жилищни нужди,а изведнъж 500желаещи да закупят такова… Хайде кажете ,Моля? Тези хора що вече не си купуват такива пт свободния пазар??? И какво правите с оценките на тези жилища? Мафията в общината превърна жилфонд в дойна крава за подкупи и схеми за парцели и имоти,това направиха новите бщественици.
  • 2
    10
    новодомец
    Така и така жилищното строителство в 50-хил. Русе е замряло, белким разпродадат общинските жилища.
  • 4
    9
    Мераклиите ...
    "...темата с продажбата на 48 общински жилища при подадени над 500 заявления ..." - те тука е шоуто! Значи ли, че има 500 новобогаташи в Русе?
  • 13
    8
    Толкова мже
    Това му беше. 2 ри мандат няма да види, така мисля. Сам си е виновен. Трябва да се помага, а не да се хвали как тази седмица били запълнени 2 дупки на някоя улица, където има 1000 дупки.... За Паркстрой да не говорим, града "цъфти", мизерия отвсякъде, но важното е директорката да взема заплата.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари