САЩ включват Covid-ваксините в имунизационния календар на децата

0
Добавянето на ваксините в имунизационния календар не изисква задължително поставяне на ваксина
Добавянето на ваксините в имунизационния календар не изисква задължително поставяне на ваксина Снимка: AAP

Добавянето на ваксините в имунизационния календар не изисква задължително поставяне на ваксина

Консултативният комитет по ваксините на Центъра за контрол и превенция на заболяванията на САЩ (CDC) в четвъртък одобри добавянето на ваксините срещу COVID-19 към препоръчаните от агенцията графици за имунизация както за деца, така и за възрастни, съобщава Reuters, цитиран от Агенция Фокус.

Консултативният комитет по имунизационните практики (ACIP) на CDC гласува единодушно за добавяне на ваксините към графиците, които съдържат препоръки към лекарите кои ваксини трябва да получат техните пациенти и кога.

Няколко членове на комисията подчертаха, че не поставят изискване към никого да си постави ваксина.

Освен това CDC препоръча на американците на възраст над 6 месеца също да се поставя ваксина срещу COVID-19.

Някои родители и лекари, които са против задължителната ваксинация срещу COVID-19, изразиха загриженост по време на публични коментари на срещата и в социалните медии, че добавянето на ваксините към графика на CDC в САЩ ще насърчи държавните регулатори да изискват ваксинация, за да се посещават държавни училища.

"Добавянето на ваксина срещу COVID-19 към препоръчания детски имунизационен график не представлява изискване всяко дете да получи ваксината“, каза д-р Нирав Шах, член на ACIP и директор на Центъра за контрол и превенция на заболяванията в Мейн.

Шах отбеляза, че в момента има ваксини по график, като ваксини срещу сезонен грип, които не са задължителни за посещение на училище на много места.

"Решението по въпроса за ваксините остава там, където беше и преди, което е на държавно ниво, окръжно ниво и на общинско ниво“, каза Шах.

CDC подчерта, че годишните графици отразяват препоръките, които вече са одобрени от ACIP, и не отразяват нови политики.

В сряда ACIP препоръча ваксините срещу COVID-19 да станат част от програмата за ваксини на CDC за деца, която предоставя много видове безплатни ваксинации на милиони деца всяка година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари