САЩ предупреждават за рак на гърдата, свързан с гръдни импланти

0
Симптомите могат да включват подуване, болка, бучки или кожни промени
Симптомите могат да включват подуване, болка, бучки или кожни промени Снимка: iStock

Симптомите могат да включват подуване, болка, бучки или кожни промени

Американската администрация по храните и лекарствата (FDA) предупреди лекарите и техните пациенти за редки случаи на плоскоклетъчен карцином и различни лимфоми, които се развиват в шева, който е използван за поставянето на гръдни импланти.

FDA съобщава, че е имало по-малко от 20 случая на плоскоклетъчен карцином и по-малко от 30 случая на различни капсулни лимфоми около гръдните импланти. Симптомите могат да включват подуване, болка, бучки или кожни промени. Тези ракови заболявания се различават от идентифицираните по-рано случаи на анапластичен едроклетъчен лимфом, свързан с гръдния имплант (BIA-ALCL), предава БГНЕС.

Ракови образувания са установени при жени, които са с импланти от много години.

Въпреки че експертите смятат, че случаите на рак, предизвикан от импланти, може да са редки, лекарите и дамите, обмислящи гръдни импланти, трябва да са наясно, че има такива случаи. Здравната агенция не препоръчва жените да премахнат имплантите си поради докладваните случаи. Въпреки това пациентките трябва да наблюдават своите импланти и да уведомят лекаря, ако забележат някакви промени

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари