Разследват румънски лекари за незаконно използване на импланти от мъртви пациенти

1
Един от медиците е задържан по обвинения в злоупотреба и получаване на подкупи
Един от медиците е задържан по обвинения в злоупотреба и получаване на подкупи

Един от медиците е задържан по обвинения в злоупотреба и получаване на подкупи

Румънската прокуратура обяви, че е започнала разследване срещу петима лекари, заподозрени, че незаконно са използвали повторно различни медицински импланти, извадени от починали пациенти, съобщи Ройтерс, цитиран от БТА.

Един от лекарите, който е работел в болница в град Яш, е задържан по обвинения в злоупотреба и получаване на подкупи.

Според прокуратурата той е ръководел работата на останалите четирима, които му осигурявали сърдечни импланти, извадени от телата на починали пациенти без предварителното съгласие на семействата им.

Твърди се, че задържаният е извършил 238 операции в продължение на седем години от 2017 г. насам, при които е използвал импланти, взети от мъртъвци или с неизвестен произход и е поставял в риск здравето на реципиентите им.

Голяма част от имплантациите, предписани от лекаря (…) са били ненужни и са били основани на фалшиви диагнози или на предписано медикаментозно лечение, което би предизвикало определени симптоми“, се казва в съобщението на прокуратурата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари