САЩ обвиниха Путин, че е корумпиран

0
Подобни твърдения не се коментират, тъй като са „чиста измислица”, посочи Дмитрий Песков
Подобни твърдения не се коментират, тъй като са „чиста измислица”, посочи Дмитрий Песков

Министерството на финансите на САЩ обвини руския президент Владимир Путин в участие в корупционни схеми.

Изявлението е на Адам Шубин, официален представител на министерството, който отговаря за санкциите срещу Русия и е направено в интервю за Би Би Си, цитиран от BIG5.

Според Шубин, тази информация се знае отдавна от американските власти и това е причината за въведените санкции срещу хора от най-близкото обкръжение на Путин, но за първи път обвиненията за участие в корупционни схеми се отправят срещу самия него.

Наблюдавахме как Путин обогатява сови приятели и близки сътрудници, а маргинализира онези, които не счита за свои приятели и не заемат високи държавни длъжности.

Независимо дали става дума за енергоресурси или държавни поръчки, той дава само на тези, които му служат. Това е корупция”, казва американският представител.

Шубин обаче отказа да коментира секретния доклад на ЦРУ от 2007 година, в който се казва, че състоянието на руския президент към онази година е било повече от 40 милиарда долара.

По повод на интервюто прес-секретарят на Путин Дмитрий Песков е заявил пред Би Би Си, че подобни твърдения не се коментират, тъй като са „чиста измислица”.

Източник: BIG5
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари