САЩ нанесоха удари в Сирия срещу проирански милиции

0
Атаката е отговор на нападение от 15 август срещу американските сили
Атаката е отговор на нападение от 15 август срещу американските сили Снимка: БГНЕС

Според САЩ ударите са необходими за защита на американските военнослужещи

САЩ съобщиха, че рано тази сутрин са нанесли въздушни удари в райони на Източна Сирия, използвани от милиции, подкрепяни от паравоенната Революционна гвардия на Иран, съобщи БТА.

Централното командване на въоръжените сили на САЩ заяви, че ударите са били „пропорционални, обмислени действия, целящи да ограничат риска от ескалация и да сведат до минимум риска от жертви“. То не посочи целите, нито данни за броя на жертвите от ударите, които според военните са били нанесени по заповед на президента Джо Байдън.

„Днешните удари бяха необходими за защита на американските военнослужещи“, заяви в изявление говорителят на Централното командване полковник Джо Бучино. Той допълни, че атаката е отговор на нападение от 15 август, насочено срещу американските сили.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    .............
    САЩ не са агресори така ли............... Само руснаците според Вас са агресорите, като чета постоянно.............
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари