САЩ изпращат 2400 войници в Източна Европа

0
Войниците от въздушнодесантна дивизия ще бъдат разположени в Румъния, България, Унгария и Словакия
Войниците от въздушнодесантна дивизия ще бъдат разположени в Румъния, България, Унгария и Словакия

Войниците от въздушнодесантна дивизия ще бъдат разположени в Румъния, България, Унгария и Словакия

НАТО ще засили военното си присъствие в Европа, като изпрати 2400 войници от 101-ва въздушнодесантна дивизия на САЩ в България, Унгария, Румъния и Словакия, съобщи в Туитър мисията на САЩ към Северноатлантическия алианс, предаде ТАСС.

"Около 2400 войници ще бъдат разположени в Румъния, България, Унгария и Словакия, за да защитават източната граница на НАТО, да укрепват съюзниците и да възпират противниците", се казва в съобщението.

На срещата на върха на НАТО в Мадрид (28-30 юни) президентът на САЩ Джо Байдън обяви по-нататъшно засилване на американското военно присъствие в Европа. Освен споменатите четири държави Пентагонът обяви намерението си да разположи за постоянно в Полша щаба на 5-и армейски корпус, щаба на армейския гарнизон и полеви логистичен батальон. Съединените щати ще увеличат присъствието си на ротационен принцип в балтийските държави.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    Бивш
    Нали ако дойдат руснаците ,ти първия, ще сереш на двора и ще се триеш с вестник Дума !
  • 2
    2
    до 1
    То не всички американски войници се привличат от вагини. Все пак в братска Хамерика има 40-50 пола, а мъжете и жените са най-долу в списъка.
  • -1
    1
    Ann
    Да търсят на майка си путката и да ни довършат съвсем.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари