САЩ искат американски бази в Източна Европа, но без постоянно разполагане на войници

0
Мисля, че много от нашите европейски съюзници нямат търпение... Те ще ги построят, ще плащат за тях и т.н., заяви пред Конгреса генерал Марк Мили
Мисля, че много от нашите европейски съюзници нямат търпение... Те ще ги построят, ще плащат за тях и т.н., заяви пред Конгреса генерал Марк Мили Снимка: iStock / Getty Images

Мисля, че много от нашите европейски съюзници нямат търпение... Те ще ги построят, ще плащат за тях и т.н., заяви пред Конгреса генерал Марк Мили

САЩ подкрепят създаване на американски бази на източния фланг на НАТО, но искат да избегнат постоянно разполагане на военни в тях, и предпочитат ротационен принцип, съобщи днес председателят на Обединения комитет на началник-щабовете на САЩ, предадоха Франс прес, Асошиейтед прес и БТА.

Моят съвет е да се създадат постоянни бази, но войските в тях да не са разположени постоянно“, заяви генерал Марк Мили по време на изслушване в комисията по въоръжените сили на Конгреса във връзка с това искане на няколко европейски държави.

Постига се ефект на постоянно разполагане, като непрекъснато се правят ротации“, обясни генералът и подчерта, че така американската армия няма да има нужда да строи жилища за семействата, училища, военни магазини и т.н.

Мисля, че много от нашите европейски съюзници, особено балтийските държави, Полша и Румъния, нямат търпение да бъдат създадени постоянни бази“ за нашите американски сили, добави най-високопоставеният американски офицер. „Те ще ги построят, ще плащат за тях и т.н.“.

Въпросът за създаване постоянни американски бази в Източна Европа, стана по-неотложен след нашествието на Русия в Украйна и ще бъде обсъждан на следващата среща на високо равнище на НАТО, планирана за юни, заключи генерал Мили.

САЩ имат около 67 000 войници, постоянно разположени в Европа, главно в Германия, във Великобритания и Италия. Те са разполагани за 2 или 3 години със семействата си в бази, управлявани от американската армия. В тях разполагат с жилища, училища, болници и дори супермаркети, където могат да намерят американски продукти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Нели КОЛЕВА
    Браво на ген. Мили-каза истината за т.н. бази на НАТО-че са американски.Тукашните политици излъгаха,че са натовски -човекът си казва истината"ще ги построят,ще плащат за тях и т.н..".Можем да се "гордеем" с нашите политици и да им се възхищаваме на "истинските лъжи".Засрамете се,неуважаеми български политици!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари