САЩ готвят нова военна помощ за Украйна на стойност 1,3 милиарда долара

1
Вашингтон възнамерява да осигури система за борба с безпилотни летателни средства и дронове камикадзе
Вашингтон възнамерява да осигури система за борба с безпилотни летателни средства и дронове камикадзе Снимка: Фейсбук / архив

Вашингтон възнамерява да осигури система за борба с безпилотни летателни средства и дронове камикадзе

САЩ ще обявят в следващите дни предоставянето на нова военна помощ на Киев на стойност 1,3 милиарда долара, предаде Ройтерс, като се позова на свои източници.

По думите им Вашингтон възнамерява да осигури на Украйна система за борба с безпилотни летателни средства VAMPIRE („Вампир“) и дронове камикадзе „Суичабъл“ (Switchable) и „Финикс Гоуст“ (Phoenix Ghost). Като част от пакета Киев ще получи и значителен брой от системите за борба с дронове на австралийския производител „Дрон Шилд“ (DroneShield Ltd.), както и радари, сензори и аналитични системи, допълни БТА.

Цялото това въоръжение ще бъде закупено от САЩ от производителите и след това ще бъде предоставено на Украйна. Ройтерс прави уговорката, че докато помощта не бъде обявена официално, параметрите ѝ все още подлежат на промяна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    7
    do 6
    той е ваксиниран... неколкократно... за това няма лечение
  • 3
    6
    До 5
    Лекувай се бе човече! Или смени дрогата - ще се побъркаш!
  • -8
    5
    До третия и четвъртия умник
    Мери, права си, наистина ватниците са обречени, така, че няма накъде повече. Вече дори и децата от детската градина не вярвам в мита за "самая могучая и непобедимая". Три дневния поход до Киев се оказа 17 месечен повал и фиаско за Блатная. А до третия умник, хубаво, но имай предвид че атлантическия и тихия океан могат да слеят и в другата посока. И то даже е по-вероятно, нали всички там путлеристи вярвате в някакви американски планове за унищожаване на 3/4 от населението на земята. С изчезването на Европа, Африка и Азия целтя е постигната, даже и преизпълнена. Допълнителен бонук е заличаването на Блатная
  • 6
    4
    Мери
    Каквото и да осигуряват, нямат шанс, обречени са рано или късно, ха ха...жалки нещастници...
  • 7
    3
    сйхуидф
    смърт на американците им пожелавам - да изчезнат и където е била америка, атлантическия и тихия океан да се слеят
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари