САЩ дава помощ от 500 000 долара на България

0
Херо Мустафа: Ние сме заедно в това изпитание американци и българи
Херо Мустафа: Ние сме заедно в това изпитание американци и българи

САЩ предоставя на България помощ от 500 000 долара.

Те ще са за справяне с кризата около COVID-19. Посланик Херо Мустафа оцени високо как се справяме с пандемията. Тя заяви, че можем и занапред да разчитаме на помощ от САЩ.

Дали да получим парите кеш, или ще бъдат под формата на предпазни средства, ще се решава тепърва. Американски фирми, които имат бизнес у нас, вече са дарили и в натура.

„Ние няма да решим сами каква точно да бъде помощта. Това ще направим с Оперативния щаб и Министерството на здравеопазването.  Те ще ни помогнат с това от какво има нужда страната”, заяви посланик Херо Мустафа.

Посолството на САЩ ще предостави 6500 бързи теста. Мустафа, която отбеляза първите 6-месеца от мандата си у нас, с видео конференция отчете, че се справяме добре с коронавируса. Мерките били ефективни, както и спазването им.

„Ние сме заедно в това изпитание - американци и българи. Заедно можем да ограничим разпространението на COVID-19”, каза Херо Мустафа.

Тя изказа признателност на всички, които работят денонощно за справяне с пандемията.

„Искам да благодаря на хората на първа линия – доктори, сестри, полиция, фармацевти и други, за всичко, което правят, за да ни помагат.  Трябва да сте горди как се справяте с кризата и със своите хора”, каза Херо Мустафа.

Студентските бригади в САЩ за момента не били отменени, а отложени. Засега се планира те да започнат на 11 май, но ще продължи да се обсъжда дали това да е окончателната дата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари