Сашка Васева на 54 години: Пожелавам си да прогледна

1
Изпълнителката има атрофия на зрителния нерв, която е причината очертанията на места и предмети да ѝ се сливат
Изпълнителката има атрофия на зрителния нерв, която е причината очертанията на места и предмети да ѝ се сливат Снимка: България днес

Това ще бъде най-големият подарък за рождения ми ден, казва легендата

"Най-големият подарък за рождения ми ден е отново да прогледна. Това си пожелах на личния ми празник и вярвам, че ще се случи."

Това заяви легендата на българския попфолк Сашка Васева, която в понеделник навърши 54 години, пише България Днес. Изпълнителката на "Не мога да те забравя, Георги" има сериозни здравословни проблеми и се опитва да си осигури лечение в чужбина. Но среща сериозен проблем - няма достатъчно пари, за да пътува и да се оперира. Затова организира акция за дарения, но тежко удря на камък.

"Има много малко пари в сметката. Призовавам тези, които могат, да даряват, но не се случва. Затова на рождения ми ден си пожелах да си намеря средства и хората да се сетят за банковата ми сметка", заяви обичаната от народа певица.

Изпълнителката има атрофия на зрителния нерв, която е причината очертанията на места и предмети да ѝ се сливат. Трудно ѝ е дори да слиза сама по стълбите, а когато излиза навън, винаги е с придружител. Казва, че с едното око изобщо не вижда, а с другото ѝ е мъглявина. За проблемите на Сашка се разбра при участието ѝ във "ВИП брадър". Тогава тя за пръв път публично проговори за проблема си. Мнозина не ѝ повярваха, мислейки, че певицата разиграва театър. Впоследствие се оказа, че Сашка наистина има сериозен здравословен проблем. Изпълнителката дълго време опитва да се излекува с народна медицина и чудодейни извори, но проблемът ѝ се задълбочи.

"Някои хора не ми вярват, но аз наистина не виждам. Въпреки заболяването съм си казала, че няма да спра да се усмихвам. Най-вече заради децата ми. Искам да виждат как майка им е усмихната, затова и няма да се предам. Хора се свързват с мен и ми дават предложения за лечение, но аз съм го намерила - нужни са ми пари, за да пътувам и да сложа край на тази мъгла пред очите ми", добави с вечния си оптимизъм Васева.

Сашка признава, че от известно време не се вижда да ходи по кръчмите и дискотеките. Предпочита да празнува вкъщи в тесен семеен кръг. И с усмивка си спомня как преди години е организирала пищни купони за рождения си ден, събирала е стотици приятели за почерпка, а още хиляди са празнували с нея. Но по нейни думи това е в миналото и вече такива мащабна събития не я блазнят никак.

Положението на Васева се усложнява допълнително от липсата на професионални ангажименти. "Нямам работа, не ме канят на участия. И съвсем нормално няма как да изкарам пари", откровена до болка е емблематичната певица на прехода. Сериозен негативен принос за тази ситуация има и коронавирусът, който удари тежко музикалния бранш и много заведения така и не отвориха врати.

Всеки, който иска да помогне на Сашка Васева да си върне зрението, може да дари средства по личната ѝ сметка. "Моля, приятели, помогнете кой с каквото може", апелира изпълнителката. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари