Сърбия въвежда Ковид сертификати за заведения след 22:00 часа

0
Епидемиологичната обстановка в Сърбия все още е катастрофална
Епидемиологичната обстановка в Сърбия все още е катастрофална Снимка: БГНЕС

Епидемиологичната обстановка в Сърбия все още е катастрофална

Епидемиологичната обстановка в Сърбия все още е катастрофална и не се успокоява, поради което Кризисният щаб взе решение да въведе задължителното притежание на валиден COVID-пропуск за посещение на всички заведения за хранене на закрито. Мярката ще влезе в сила на 23 октомври и ще се прилага само за посещения след 22:00 часа. Това поясни министър-председателят на западната ни съседка Анна Бърнабич, предава информационната агенция Tanjug, цитирана от Фокус.

Това се отнася за всички заведения за хранене и пропуските ще бъдат задължителни в ресторанти, кафенета, барове и всички подобни съоръжения след 22:00 часа от събота, 23 октомври, така че няма да можете да бъдете на закрито без притежанието на такъв“, предупреди Бърнабич на пресконференция след заседанието на Кризисния щаб.

Премиерът на Сърбия обясни, че пропуските ще включват не само доказателство за ваксинация, но и PCR тест не по-стар от 72 часа, антигенен тест, не по-стар от 48 часа и сертификат за преболедуване на коронавирус, не по-стар от седем месеца.

Мярката за пропуските ще важи за сватби и други събития, организирани на закрито след 22:00 часа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какви са сезоните в България?
- Агне, таратор, риба, прасе.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари