Сърбите предадоха на властите над 13 000 оръжия

0
В град Смедерево бе организираха изложба на оръжия и боеприпаси
В град Смедерево бе организираха изложба на оръжия и боеприпаси Снимка: АР

В град Смедерево бе организираха изложба на оръжия и боеприпаси

Сръбските власти организираха изложба на 13 500 оръжия и боеприпаси, предадени от гражданите на страната от началото на май досега в рамките на обявената амнистия, съобщи АФП, предаде БГНЕС.

Амнистията беше обявена от правителството за срок от един месец след две престрелки в началото на май, при които бяха убити 17 души, а 21 бяха ранени.

В град Смедерево, на 50 км от Белград, се провежда изложба на оръжия и боеприпаси. Според сръбския президент Александър Вучич, който обеща да "разоръжи страната", почти половината от оръжията, предадени от населението, са законни, с разрешително. Въпреки това собствениците са решили да ги предадат.

Според решението на сръбските власти събраните оръжия (сред които има и гранатомети) ще бъдат изпратени първо в оръжейните заводи, а след това евентуално във въоръжените сили на страната. Амнистията приключва на 8 юни. След това на собствениците на оръжия, които нямат разрешително ще бъдат налагани глоби. Както отбелязва АФП, Сърбия е сред европейските страни с най-голям брой огнестрелни оръжия на глава от населението. Голяма част от тези оръжия са останали от 90-те години на миналия век, когато на Балканите се водеха бойни действия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 13
    4
    Към бутащите минуси....
    - Уважаеми поставящи минуси ! Истината боли,съжалявам за Вас ! Боли ама болка голяма е и е гъзоболна. Такава е истината за съжаление.Баба би казала за такива като вас : " Вятър ги вее на бял кон". Мисля че е по добре да отидете и да си платите месечният партиен членски внос в редовете на: Както следва,СДС,НДСВ,ДСБ,ДБ,ДПС,ГЕРБ,ПП,ИТН,МОЖЕ И НЯКОЙ ЛЕВ В БСП. Направете паметник в София на Ф.Димитров,Н.Михайлова,Ив.Костов,Соломон Паси,СВИНАРОВ, М.Пръмова и ред други следовници на демократичната идея по "Български"преобразувана в РМД,ПРИВИТИЗАЦИОНЕН И СЛЕДПРИВИТИЗАЦИОНЕН ПРОЦЕС.Нали знаете че нашето магаре реве все когато не е у час? Армията? Ами паричките от банките? Колко самолета досега трябваше да имаме? Поне 30.Ами независима енергетика от ядрен ток? Селско стопанство? Чукайте минуси,а после чукайте на друго.място със свалени гащи както и сте се.......отдавна.Честито
  • 10
    3
    Любопитен
    Любопитен съм да чуя и видя мнението и действията на българските Н А Т О В Ц И и поклонници на евроатлантическита ценностна система и поддръжниците на Джендър идеологиите и "Истанбулската Конвенция"...М..м.м....да..а..а........ Сърбят ли Ви дупенцата и крастата мили мои гербаджиичета и неолибералчета демократчета?
  • 8
    2
    Анализ на Ситуацията в БГ.
    НЕ НИ Е НУЖНА РЕДОВНА СРЪБСКА АРМИЯ ДА НАПАДНЕ БЪЛГАРИЯ.САМО НЯКОЛКО СЕЛА ОПЪЛЧЕНИЕ И ЩЕ СА НА 20 КМ.ОТ СОФИЯ.АКО ТРЪГНЕ И АРМИЯТА НА СЪРБИЯ С 433 ИЗТРЕБИТЕЛЯ И РЕДОВНА ВОЙСКА? БУЛГАРИШЕ ПЪРДЯЛИЩЕ ,АЙНЦУ,ЦВАЙНЦУ,ДРАЙНЦУ ,ГРОССЕ КАПУТ УНД БИТТЕ ПРЪЪЦЦЦЦЦ...... ТА ПО ТОЯ ВЪПРОС ДА БЛАГОДАРИМ НА СДС,НДСВ,ГЕРБ,ДПС И ПП. БЛАГОДАРИМ НА НАТО И ЕС ЗА ЗАЩИТАТА И МОЩНАТА ПРЕВЪОРЪЖЕНА БЪЛГАРСКА АРМИЯ. СПЕЦИАЛНИ БЛАГОДАРСТВЕНИ МОМЕНТИ ЛЪМ СОЛОМОН ИСАК ПАСИ,МИНИСТЪР СВИНАРОВ,ДРУГАРЯТ ИВАН КОСТОВ,ДР ШАЛАМАНОВ И НАЙ ВЕЧЕ НА КВАРТАЛНИТЕ ГЕРОИ ОТ ГЕРБ И ПП. ДА ВИ Е ЧЕСТИТА ПОБЕДАТА В НС.ДА СЕ ПОМОЛИМ ТИХО БОГУ ДА НЕ ВЛЕЗНАТ С МАРШ НА СКОК РУМЪНЦИТЕ И ЩЕ СЕ ОБТЯГАТ В БАЛЧИК,А В БАБОВО И ТУТРАКАН ЩЕ ОБЕРАТ КАЙСИИТЕ ЗА КОМПОТИ ДРУГИЯТ МЕСЕЦ.
  • 23
    1
    А бе....
    Не е лошо у населението да има повече огнестрелни оръжия. Тогава политиците стават внимателни, мислещи, хрисими, послушни, работят за националните интереси на държавата си и не предават волята на избирателите си. За разлика от нашите нежни €врогей..., пардон, долни, алчни педерас'и!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари