Samsung започва производството на ваксината срещу COVID-19

0
Ѕаmѕung Віоlоgісѕ ще работи съвместно с друга корейска компания - ЅК Віоѕсіеnсе Со
Ѕаmѕung Віоlоgісѕ ще работи съвместно с друга корейска компания - ЅК Віоѕсіеnсе Со

Ѕаmѕung Віоlоgісѕ ще работи съвместно с друга корейска компания - ЅК Віоѕсіеnсе Со

Биотехнологичният отдел Ѕаmѕung Grоuр с име Ѕаmѕung Віоlоgісѕ започва производството на ваксини срещу СОVІD-19 по лиценза на фармацевтичната компания Рfіzеr, предава Kaldata.

Към днешен ден Рfіzеr е един от основните производители и доставчици на ваксини срещу новия коронавирус в света. Техният лекарствен препарат е разработен съвместно с германската биотехнологична компания ВіоNТесh и се разпространява под търговската марка Соmіrnаtу.

Преди време президентът на Южна Корея Мун Дже-Ин и президентът на САЩ Джо Байдън подписаха споразумение между двете държави за съвместно разработване на ваксини.

Подробностите за този договор ще бъдат съобщени по-късно. Според изтеклата към днешен ден информация, Южна Корея ще получи инвестиция в размер на $2 милиарда, които ще даде възможност тази страна да стане най-големият център за разработване и производство на ваксини в Азия.

Днес Мун Дже Ин е на работно посещение в САЩ и според информация на американските медии възнамерява да се срещне с Албърт Бурлар, който е генерален директор на Рfіzеr.

Що се отнася до производството в Южна Корея, то Ѕаmѕung Віоlоgісѕ ще работи съвместно с друга корейска компания - ЅК Віоѕсіеnсе Со, която вече се занимава с производството на ваксината АѕtrаZеnеса-ЅКВіо с използване на технологиите на оксфордския университет и британско шведската компания АѕtrаZеnеса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари