Samsung ще стане сгъваем смартфон още през 2016

1
Samsung и LG са производителите, които имат страхотен напредък по отношение на дисплеите
Samsung и LG са производителите, които имат страхотен напредък по отношение на дисплеите

Samsung и LG са производителите, които имат страхотен напредък по отношение на дисплеите – имаме G Flex и Flex 2, както и Galaxy Note Edge и Galaxy S6 Edge. Двете компании не са приключили с иновациите в тази област и разкриха плановете си пред Business Korea за нови устройства, които може да видим още през 2016 г.

Въпреки всичко, което е на пазара в момента, истински сгъваемите телефони все още звучат като излезли от научна фантастика. Официален представител на Samsung Display опроверга това, казвайки че сгъваемите дисплеи може да изглеждат футуристични, но времето е подходящо за тази технология. „Индустрията вярва, че комерсиализацията на сгъваеми смартфони ще бъде възможна през 2016 г.“, са думите на неназования източник.

Разбира се, не бива да приемаме това като сигурно обещание за такъв смартфон, но е показателно за работата на Samsung и посоката, към която се е насочила корейската компания. Трябва да имаме предвид, че дори и дисплеите да могат вече да се огъват без да се чупят, има много други компоненти, върху които трябва да се поработи – процесори, батерии, камери и т.н.

Не бива да забравяме, че миналата година Samsung намекна, че ще видим сгъваем телефон през 2015 г. Може би е ставало дума за S6 Edge, но той е само с извит от двете страни дисплей, така че може да сме малко резервирани за 2016 г.

LG пък е коментирала своите прозрачни дисплеи, които са използвани за прототипи на телевизионни екрани. Тази технология може в даден момент да се имплементира в коли, хладилници и други, но все още трябва работа по нея.

„Разработването на технология за дисплеи, която създава виртуално пространство на стъклото вече е завърешена, дори има и прототип. Въпреки това ще отнеме време, докато продуктът бъде комерсиализиран и влезе в масово производство“, казва представител на LG. Ще бъде интересно да видим какво ще ни предложат двете компании в близкото бъдеще.

Източник: SMART NEWS
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари