Самотна майка прави сувенири, за да лекува детето си

0
Първокласникът Божидар се нуждае от 6 500 лева за операция в чужбина
Първокласникът Божидар се нуждае от 6 500 лева за операция в чужбина Видео: БНТ

Самотна майка от Търговище събира средства за операция на болното си дете.

Тя прави сувенири, които ще продава на благотворителен базар. Непосилно за майката е обаче да събере цялата сума от 6500 лева за лечение в чужбина. Заради това тя разчита на подкрепата на добри хора да дарят надежда на сина й Божидар, съобщава БНТ.

Той е първокласник и иска да ходи без притеснение на училище. Момчето страда от детска церебрална парализа, която изисква непрекъснати операции и рехабилитации за поддържане на двигателната активност.

От раждането си досега той е претърпял седем операции на крачетата и на ръчичките.

Майка му Лидия е безработна, защото се налага да е постоянно до него. Не я одобрили дори за личен асистент. Разчитат на пенсията на Божидар от 340 лева.

„Всеки ден съм с него, за да може, ако има някаква нужда, да съм на една ръка разстояние. Всяка майка иска нейното дете да може да рита топка с останалите деца, да не бъде пренебрегвано“, споделя Лидия.
 
По съвет на руски специалисти, на Божидар може да се извърши безкръвна операция, което все още не се прави у нас. В клиника в Сърбия искат 5700 лева за операцията. Нужни са и пари за път, и за престой.

Самотната майка пък всеки ден твори сувенири, които продава чрез приятели в социалните мрежи.

Няма да ми стигнат средствата от това, което ще изкараме и затова се обръщам към хората. Надявам се който може, да ни помогне. Радвам се, че има хора с добри сърца“, добавя жената.

В момента тя изработва коледни украси, които ще се продават на благотворителен базар през декември в подкрепа на Божидар.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари